Za pomocą
ołówka narysuj kontury spływającego miodu i płynącego mleka. Krawędzie są następnie lekko dociskane
pisakiem do wytłaczania, aby
żywica odlewnicza nie spływała później zbyt mocno. Wymieszaj
zimną glazurę zgodnie z instrukcją i dodaj kilka kropli
barwnika. Dobrze wymieszaj mieszaninę.
Nałóż
zimną glazurę na wybrane obszary za pomocą
drewnianej szpatułki.
Bambusowy szpikulec jest odpowiedni do cienkich lub zwężających się obszarów. Nałóż pierwszą warstwę na miód, a następnie dodaj trochę więcej koloru do mieszanki, aby kolor był ciemniejszy. Następnie można ją nałożyć na pierwszą warstwę. Wszelkie nierówności lub małe pęcherzyki można wygładzić za pomocą
palnika (np. palnika do creme brulee lub flambirowania). Następnie pozostaw wszystko do wyschnięcia na około
24 godziny.
Jak tylko wszystko wyschnie, możesz usunąć nadmiar żywicy za pomocą
Proxxon lub
narzędzia do grawerowania szkła. Teraz możesz rozpocząć znakowanie. W razie potrzeby zaznacz
ołówkiem słowa "Honey" i "Milk". Zacznij kolorować linie
pisakiem do brandingu, gdy tylko będzie wystarczająco gorący. Na koniec przeszlifuj wszystko ponownie papierem ściernym.