Za pomocą 
ołówka narysuj kontury spływającego miodu i płynącego mleka. Krawędzie są następnie lekko dociskane 
pisakiem do wytłaczania, aby 
żywica odlewnicza nie spływała później zbyt mocno. Wymieszaj 
zimną glazurę zgodnie z instrukcją i dodaj kilka kropli 
barwnika. Dobrze wymieszaj mieszaninę. 
 Nałóż 
zimną glazurę na wybrane obszary za pomocą 
drewnianej szpatułki. 
Bambusowy szpikulec jest odpowiedni do cienkich lub zwężających się obszarów. Nałóż pierwszą warstwę na miód, a następnie dodaj trochę więcej koloru do mieszanki, aby kolor był ciemniejszy. Następnie można ją nałożyć na pierwszą warstwę. Wszelkie nierówności lub małe pęcherzyki można wygładzić za pomocą 
palnika (np. palnika do creme brulee lub flambirowania). Następnie pozostaw wszystko do wyschnięcia na około 
24 godziny.
 Jak tylko wszystko wyschnie, możesz usunąć nadmiar żywicy za pomocą 
Proxxon lub 
narzędzia do grawerowania szkła. Teraz możesz rozpocząć znakowanie. W razie potrzeby zaznacz 
ołówkiem słowa "Honey" i "Milk". Zacznij kolorować linie 
pisakiem do brandingu, gdy tylko będzie wystarczająco gorący. Na koniec przeszlifuj wszystko ponownie papierem ściernym.