A oto jak to działa: 
Przetrzyj butelki płynem do mycia szyb, aby były wolne od kurzu i tłuszczu. Wydrukuj motywy, przenieś kontury na butelki za pomocą papieru grafitowego i obrysuj czarnym konturem, pozostaw do wyschnięcia. 
Pomaluj cytryny mieszanką bieli i odrobiny słonecznej żółci, a liście majową zielenią. Za pomocą cienkiego pędzelka dodaj akcenty (mieszanka kolorów diamentowego błękitu i słonecznej żółci), pozostaw do wyschnięcia. 
Przepis na Crema di Limoncello
składniki na Crema di Limoncello:
- 1-2 cytryny bez skórki
- 250 ml alkoholu 95%
- 250 g drobnego cukru
- 1 saszetka cukru waniliowego
- 125 - 250 ml śmietanki
- 250 ml wody
Dokładnie umyj cytryny i obierz je tak drobno, aby na spodniej stronie skórki nie było nic białego, w przeciwnym razie likier będzie gorzki.
Pozostaw skórkę z alkoholem w szczelnym pojemniku na 7 dni, a następnie odsącz przez cienką gazę.
Zagotować wodę z cukrem i dodać alkohol cytrynowy po ostygnięciu. Doprawić śmietaną i cukrem waniliowym. Rozlać do butelek i natychmiast wypić.
Wskazówka: Umieścić butelki w zamrażarce, wysoka zawartość alkoholu
Dzięki wysokiej zawartości alkoholu likier nie zamarznie. Wystarczy krótko wstrząsnąć przed podaniem i crema jest gotowa do podania.