Likier jajeczny i połów niedźwiedzia 
 Likiery jajeczne i miodowe są również bardzo popularnymi specjałami, które wiele osób zna i uwielbia.
Likier jajeczny 
Aby przygotować ten pyszny napój, należy najpierw zagotować prawdziwą wanilię z jednego lub nawet dwóch strąków wraz z 200 ml śmietany, a następnie dodać 250 g cukru pudru. Jak tylko mieszanina ostygnie, dodaje się 200 ml czystego alkoholu. Zapewnia to również trwałość napoju. Niemniej jednak, eggnog jest znany z tego, że nie może być przechowywany zbyt długo. 
Alternatywnie, eggnog można również przygotować bez alkoholu, aromatyzowany pomarańczą, cytryną i cynamonem. Ten napój należy jednak wypić natychmiast (zrobiony między innymi z jajek). 
Połów niedźwiedzia 
Bärenfang to nazwa nadawana likierom, w których miód miesza się z alkoholem i przyprawami, takimi jak cynamon, skórka pomarańczowa i goździki. Składniki miesza się ze sobą, aż miód rozpuści się w płynie, w wyniku czego powstaje rzadki płyn.