• Darmowa wysyłka od 320 zł na Polska
  • Bezpieczne zamówienie

Anleitung: Backmischungen im Glas

Instructions Nie. 1302

Instructions Nie. 1302

Poziom trudności: Początkujący

Artykuł udział:
Print instructions View material list
Material list
Mieszanki do pieczenia w słoiku to najnowszy trend w kreatywnym gotowaniu. Wystarczy prosty przepis na muffiny, ciasteczka, domowe batoniki musli lub ciasteczka brownies, ozdobna butelka lub słoik na przetwory oraz trochę materiału do dekoracji - i już mamy pyszny pomysł na prezent lub ładną ozdobę kuchennej półki. Poniżej zdradzamy, jak w prosty sposób przygotować własną mieszankę do pieczenia w słoiku.
To takie proste:
Układanie składników

1. Wybierz przepis. Aby uzyskać najlepszy efekt, ważne jest, aby składniki były jak najbardziej kolorowe. Najlepiej nadaje się do tego brązowy cukier, różne rodzaje czekolady, kakao, suszone owoce, orzechy, kolorowe posypki, cukierki itp.

2. Następnie potrzebny będzie odpowiedni słoik lub podłużny szklany pojemnik na suche składniki (np. szklane butelki VBS "Milk" lub słoiki VBS "Mini"). Pojemnik należy wcześniej dobrze umyć i wysuszyć. Należy również zwrócić uwagę na instrukcje dotyczące ilości - słoiki powinny być wypełnione po brzegi, w przeciwnym razie poszczególne warstwy będą się przesuwać. Jeśli słoik jest zbyt duży, można nieco szczodrzej posypać go posypkami, wiórkami lub czekoladą. Pomoże to zachować proporcje podane w przepisie.

3. Teraz ważne jest, aby składniki były ułożone dekoracyjnie . Upewnij się, że kolory składników ułożonych bezpośrednio obok siebie są różne, aby uzyskać lepszy efekt wizualny. Jeśli masz duże ilości składników w jednym kolorze (np. mąki), możesz je ponownie podzielić i rozłożyć między kolorowymi warstwami innych składników. Jeśli w przepisie znajdują się niewielkie ilości soli, sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia, można je wymieszać z mąką.

Lekkie i miękkie składniki w przepisie, takie jak mąka lub kakao w proszku, powinny być rozprowadzane na dole warstw, jeśli to możliwe, podczas gdy ciężkie i twarde składniki lepiej nadają się do górnych warstw. Każda warstwa powinna być maksymalnie dociśnięta (na przykład za pomocą łyżki do latte macchiato lub tłuczka moździerza).

4. Ścianki słoików należy co jakiś czas przecierać ściereczką. Nawet jeśli mąka i kakao w proszku zostaną wsypane za pomocą lejka, pozostałości przykleją się do ścianek słoików i będą nieestetycznie widoczne w kolejnych warstwach.
Udekoruj:

Teraz zamknij słoik i udekoruj go. Możesz użyć modnych materiałów, takich jak korek i papier pakowy, a także ozdobnych zawieszek na prezenty, dekoracyjnych wstążek i stempli.

5. Używając dziurkacza do motywów, możesz wyciąć ozdobne etykiety z korkowych półfabrykatów, które możesz ozdobić pasującymi stemplami (np. zestaw stempli Clear "Guten Appetit"). Etykiety można przykleić do słoików lub przymocować za pomocą bawełnianego szn urka. Możesz uzyskać specjalny efekt, przyklejając wcześniej do butelki kawałek tkaniny tablicowej. Frędzle na krawędziach tkaniny tablicowej tworzą piękny czarno-biały wygląd.

6. Możesz również użyć etykiet korkowych jako przywieszek i przymocować je do bawełnianego sznurka. Następnie zawiąż bawełniany sznurek wokół szklanki lub szyjki butelki. Etykiety można również dziurkować wybranymi dziurkaczami z motywem w kształcie koła lub serca i ozdobić je dekoracyjnymi koralikami i guzikami lub innymi materiałami. Możesz nadać swoim mieszankom do pieczenia szczególnego uroku, dekorując je miniaturowymi przyborami kuchennymi.

7. Możesz przykleić kraciastą wstążkę lub szydełkową tasiemkę wzdłuż obu boków podłużnych słoików. Przymocuj wstążkę do górnej części korka za pomocą odrobiny kleju i przyklej jedną z papierowych zawieszek na prezent. Aby dodatkowo ozdobić zamknięcie, możesz wyciąć małe kółko z korka i ostemplować je wybranym stemplem (np. "Made with love" lub "For you").
Wskazówka: Napisz przepis na małej etykiecie i przymocuj ją do słoika za pomocą ozdobnego sznurka. Możesz użyć do tego większych przywieszek do prezentów lub samodzielnie dziurkować lub wycinać etykiety, np. z papieru pakowego. Nazwę przepisu można również nanieść na kawałek materiału lub napisać ją na większym kawałku tkaniny tablicowej i przykleić do słoika.

Wiele wspaniałych inspiracji na słodkie i pikantne mieszanki do pieczenia w słoiku można znaleźć w książce "Mieszanki do pieczenia w słoiku ".

Must Have


Material list

Sznurek bawełniany VBS, 100 m, Brązowy/Biały
31,59 zł
(1 m = 0,32 zł)
Ilość:
Zezwalasz na pliki cookie i inne technologie?

Przetwarzamy dane użytkownika za pomocą plików cookie i innych technologii analizy i śledzenia ("pliki cookie") w celu optymalizacji witryny, tworzenia profili użytkowników i wyświetlania reklam opartych na zainteresowaniach. Uzyskujemy również dostęp lub pobieramy informacje z urządzeń końcowych użytkownika. Przekazujemy również niektóre dane zebrane w ten sposób naszym partnerom, którzy mogą mieć siedzibę poza Unią Europejską, na przykład w USA (patrz "Polityka prywatności"). Nie można wykluczyć, że dane użytkownika zostaną powiązane z innymi danymi już przechowywanymi na jego temat. Klikając przycisk "Akceptuję", użytkownik wyraża zgodę na wykorzystanie jego danych. użytkownik może odmówić wykorzystania swoich danych, klikając przycisk "Odrzuć". Aby w dowolnym momencie odwołać swoją zgodę na przyszłość, zmienić ustawienia lub uzyskać więcej informacji, kliknij "Ustawienia ochrony danych" w stopce każdej strony.

Further options
Ustawienia
Pliki cookie to pliki tekstowe umieszczane na komputerze użytkownika przez przeglądarkę internetową w celu przechowywania określonych informacji. Inne technologie umożliwiają np. profilowanie za pomocą pobranych danych, takich jak identyfikatory urządzeń lub podobne identyfikatory online.
zawsze aktywny

Podstawowe funkcje
Dane gromadzone przez te usługi są wymagane do zapewnienia podstawowych funkcji zakupowych i zapewnienia technicznej wydajności strony internetowej. W tym celu informacje są wymieniane z wiarygodnymi partnerami analitycznymi.

Analityczne pliki cookie dla lepszego zakresu usług
Gromadzimy i przechowujemy dane wykorzystywane do analizy zachowań użytkowników i ulepszania naszych usług. Umożliwia nam to na przykład zwiększenie łatwości obsługi konta klienta. W tym celu informacje są wymieniane z wiarygodnymi partnerami analitycznymi. Należą do nich następujące 2 pliki cookie i dostawcy zewnętrzni:
- Google Analytics od Google Google Ireland Limited
- Mouseflow, narzędzie do analizy stron internetowych firmy Mouseflow ApS
Marketingowe pliki cookie
Gromadzimy i przechowujemy dane do celów reklamowych, aby móc wyświetlać odpowiednie reklamy w witrynach partnerskich, aplikacjach i wiadomościach e-mail. W tym celu informacje są wymieniane z wiarygodnymi partnerami reklamowymi. Obejmują one następujące 15 plików cookie i dostawców zewnętrznych
- Opinie klientów Google od Google LLC
- Funkcja remarketingu "Custom Audiences" firmy Meta Platforms Ireland Limited
- Śledzenie konwersji Google od Google Ireland Limited
- Funkcja remarketingu lub "Podobni odbiorcy" firmy Google Ireland Limited
- Microsoft Advertising od Microsoft Corporation
- Program partnerski "Awin" firmy AWIN AG
- Facebook firmy Meta Platforms Ireland Limited
- Instagram od Meta Platforms Ireland Limited
- Pinterest firmy Pinterest Europe Ltd
- Osadzanie filmów z YouTube od Google Ireland Limited
- System czatu na żywo od MessageBird B.V. (i tego partnera, a następnie Sentry od Sentry i Polyfill.io od The Financial Times Limited)
- Spersonalizowane rekomendacje od Optimizely Inc.
- Trustbadge od Trusted Shops AG
- Google Tag Manager od Google Ireland Limited
- Testy A/B i personalizacja stron internetowych od Kameleoon