Potrzebne będą następujące
składniki:
1 awokado
200 ml śmietanki sojowej
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki cukru
2 łyżki kakao w proszku
1 łyżeczka startej czekolady
Oddziel awokado od skórki, rozgnieć je i dodaj do masy śmietankę sojową. Dodać cukier waniliowy, cukier, kakao w proszku i startą czekoladę - gotowe!
Osoby niebędące weganami mogą również użyć w tym przepisie kremu mascarpone zamiast kremu sojowego i dodać 1 łyżeczkę espresso w proszku.
Udekoruj i podaruj jako prezent!Wlej czekoladowe marzenie do słoika z dużym otworem, a następnie udekoruj według własnego uznania. W naszym asortymencie znajdziesz duży wybór materiałów do dekoracji i, jak zwykle, zebraliśmy dla Ciebie najważniejsze akcesoria na naszej liście materiałów.
Dodatkowa wskazówka: Jeśli podgrzejesz mieszankę czekoladowych marzeń i wlejesz ją gorącą do słoika (musi być absolutnie czysty!), para wytworzy próżnię. Starta czekolada rozpuści się, ale deser zachowa świeżość na dłużej.